Dekorera en egen julkrans!

Det låter kanske svårt för alla utom den mest inbitne pysslaren att själv skapa en vacker julkrans med ljus, glitter och annan smyckning. Men faktum är att det finns knep att ta till för den som vill ha hemmagjord krans på dörren inför jul, även för den som inte är en DIY-are av rang! Istället för att binda en julkrans, kan du helt enkelt börja med en färdigbunden krans och lägga din kreativitet på att dekorera helt utefter egna önskemål.

GÖR SÅHÄR:

  1. Köp en färdigbunden krans med gröna blad, lingonris eller gran utefter eget önskemål. Det finns på stora kedjor som Blomsterlandet, Plantagen med flera.
  2. Välj vilken färgskala din krans ska ha. Guldtema? Rött? Silver eller varför inte en krans dekorerad i lila inför jul?
  3. Införskaffa grönfärgad bindtråd, finns att köpa i blomsteraffärer mm. Klipp dem i små bitar som du böjer som en hårnål (ett långt U).
  4. Använd en kortare ljusslinga att binda runt kransen och fäst batterihuset på baksidan av kransen med den gröna bindtråden. Se till att slingan är för utomhusbruk (om du ska hänga kransen utomhus).
  5. Nu kan du börja dekorera med vad du vill! Änglar, tomtar, rosetter, band, kottar, bjällror eller vad du vill. Lägg ut allting på kransen innan du börjar fästa med bindtråden.
  6. Fäst sedan varje utsmyckning i kransen med ett ”U” av bindtråd. Tryck ner tråden så att dekorationen fastnar i kransens halmdel under bladen.
  7. Voilá! Du har plötsligt bundet en egengjord julkrans efter eget önskemål som kan lysa upp vintermörkret utanför dörren!
Scroll to Top