Smycka ditt hem med keramik

Harry Oxenblå är keramikern från Höganäs som har konstnärskapet och kreativiteten i generna. Farmor Ida var konstnär och målade tavlor med skånska naturmotiv, men det var med pappa Henning som keramikeryrket kom in i familjen. Harrys egna första konstnärsalster var ”spelekulor” i hans fars verkstad när han var pojk, men nu, många år senare, tillverkar Harry unik konst och brukskeramik av stengodslera som säljs i hans egna galler, Oxenblå Gallerii Höganäs. För den som inte har vägarna förbi där, så finns även tillhörande webbutik där Harry säljer sin konst till för att pryda både privatpersoner hem och offentliga inom och utomhusmiljöer.   

Harrys far och läromästare var först i Sverige med den så kallade Oxblodsglasyren på 40-talet. Harry tog efter sin far, och Harrys kärlek till lera och glasyr som konstnärsmaterial, gjorde att till och med hans efternamn numera anknyter till konstnärsarvet han förvaltar 

Harry Oxenblå kommer till Home Etc som utställare, där du kan träffa honom och få se ett axplock av hans vackra keramikerkonst. Oxenblå Galleri finns också Facebook där du kan följa hans arbete.  

Scroll to Top