Investera i solceller?

Är du intresserad av att investera i solceller? Här hittar du tips & råd! 

Cell solar är ett solcellsföretag som finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Kalmar.  Cell solar jobbar över hela Sverige med att hjälpa villaägare, lantbrukare, företag och föreningar i Sverige att investera i solcellsanläggningar till sina tak. Vi passade på att ställa några frågor om solceller, något som vi vet att många är intresserade av.   

Är solceller bra som energikälla i hela Sverige? 
Absolut! Antalet soltimmar skiljer sig lite mellan norra och södra delen av landet,  söder har generellt mer sol än norr, men det är placeringen av solpanelerna på taket som är avgörande för hur mycket el ditt tak kommer producera. En vanlig villa i Sverige kan producera hälften upp till hela hushållets årliga elförbrukning.  

Hur många hushåll i Sverige har solpaneler?
Statistik från energimyndigheten visar att det var drygt 10,200 anläggningar som installerades under 2018, vilket var en ökning med drygt 67% jämfört med 2017. Denna positiva trend har fortsatt under 2019 och vid utgången utav 2019 finns det ca 40 000 nätanslutna anläggningar i Sverige. Med solcellsbidraget, en lönsam investeringskurva, längre hållbarhet och en introduktion av billigare batterier för att lagra solenergi så lär intresset och antalet installationer fortsätta öka i samma takt.  

Vad ska jag tänka på innan jag installerar solceller? 
Placeringen av solpanelerna är det absolut viktigaste för en lönsam investering. Eftersom solpanelerna planeras hålla i minst 30 år så är det bra att se till att det blir rätt från början. Se till att kontakta ett bolag som har god erfarenhet och erbjuder hembesök för att undersöka hur ni kan maximera både er produktion och estetik av placeringen av panelerna. Det är viktigt att redan vid projekteringen utav solceller planera för framtida batterilösningar.  

Vilket är ert bästa tips till de som funderar på att skaffa solpaneler? 
Vårt tips är kanske inte så oväntat men dock väldigt enkelt. Vänta inte med att installera 

Installering av solceller är en god investering för både miljön och plånboken, framför allt i samband med solcellsbidraget. Det krävs att alla hjälps åt om Sverige ska bli fossilfritt 2040. Genom att installera solceller och producera egen solel så tar man ansvar för sin energiförbrukning både idag och när man kanske ska tanka sin elbil hemma.  

Att installera solceller är början till en grön omställning för villaägare. Att producera sin egen el ligger till grund för att kunna driva smarta batterier, elbilsladdare, värmepumpar och mycket mer. Om några år så kommer förmodligen solceller till sin villa kommer vara lika självklart som att ansluta villan till kommunalt VARevolutionen för lösningar som både gynnar naturen och den personliga ekonomin har bara börjat. Kontakta oss om du vill starta din resa. 

Cell solar finns med som utställare på Home Etc i Malmö. Välkomna att besöka deras monter för mer information, tips och råd om just din solcellsutmaning! 

Scroll to Top