Minska stressen med vårstädning?

Det närmar sig vår, kanske har tanken slagit dig – vad härligt det hade varit att rensa ut lite. Lättare sagt än gjort, skulle många hävda. Organisering må vara tidskrävande, men en väl genomförd sådan kan frigöra tid till annat: ombyggnation eller kanske tid i trädgården?

Susanne Neubert upptäckte att det inte bara var jobbet som gjorde henne stressad, även o-ordningen i hemmet påverkade hennes stressnivå negativt. Efter lite research och applicering på vardagen märkte hon att KonMari-metoden var både effektiv och hållbar. Det var också då hon bestämde sig för att sprida kunskapen
vidare till de som befinner sig i samma sits som själv gjort tidigare.

Nu är hon certifierad KonMari-konsult och via företaget Rofylld vardag hjälper hon andra att lätta på trycket genom hållbar organisering i hemmet. Passa på att träffa henne under mässhelgen!

För dig som är otålig och vill börja redan idag så följer här tre matnyttiga tips som JM har listat:  

1. Vardagsrensning
Ibland sparar vi saker av ren vana och vissa saker tröttnar vi på efter ett halvår. Försök titta på ditt hem med nya ögon – uppskattar du verkligen allt du ser eller är det kanske dags att sälja av eller skänka de saker som inte längre uppskattas?

2. Garderob efter årstiden
Vi närmar oss årstidsskifte, en tid som passar ypperligt till att packa ned de allra varmaste kläderna och ta fram de svalare. I detta skifte ska du också passa på att rensa! Ställ dig frågor och svara ärligt på dem: Har du använt plagget under den senaste säsongen? Om inte: skänk eller sälj!

3. Organisera!
Och med detta menas: kategorisera efter användningsområde och användningsfrekvens. Det ska vara lätt att komma åt det du använder ofta. Kategorisera i lådor, och märk upp lådorna tydligt och pedagogiskt. 

Susanne och Rofylld vardag ställer ut på Home etc. 5-8 mars. Du hittar Rofylld vardag i monter A:03.

Webb: Rofylldvardag.se
Text: Tipskälla hittar du här!

Scroll to Top