Janes Snickarbod

Janes snickarbod logga

Om oss

Jane heter jag o är ägare o snickare på Janes Snickarbod i Klasaröd. Alla har vi våra drömmar o år 2000 var det dags för mig att låta dröm bli verklighet. Jag utbildade mig till möbelsnickare – fick därefter jobb på ett mindre snickeri i Sjöbo – o år 2005 lät jag nästa dröm slå in då jag köpte ett gammalt snickeri i en liten by vid namn Klasaröd. Här hade det tillverkats mängder av fönster, dörrar o div. byggnadssnickerier i många årtionde … Jag utökade mina kunskaper o idag – 15 år senare – har även jag tillverkat många vackra fönster o dörrar till framför allt gamla hus.
Janes Snickarbod är ett specialsnickeri som tillverkar efter kundens beställningar o önskemål; fönster, dörrar o inredning, men jag har även egendesignade produkter. Längtan till att ha mer tid för just möbelsnickeriet o den egna designen har gjort att jag de sista åren satsat stort på just detta … Ja, just precis – det där med att följa sina drömmar är jag ju bra på – så det har blivit en hel del turer till Stockholm o Sveriges största mässor de sista två åren. Man ångrar bara det man inte vågar testa … Responsen o berömmet har givet mig mersmak o nu går färden till mässhallen i Malmö.
I min monter hittar ni en liten del av snickarboden där jag kommer kunna stå o jobba. Jag tänker visa lite olika sammanfogningar, göra infärgningar med Osmo produkter, kanske prata lite om hur det är att vara kvinna i ett mansdominerande yrke. Vill man ha tips o råd när det gäller fönster o dörrar till gamla hus (eller nya i gammal stil) så bjuder jag gärna på det. Jag tillverkar fortfarande fönster o dörrar, men hinner inte lika många just nu. Inspiration när det gäller att leka med armeringsmatta kommer det även att bjudas på.
I den andra delen av min monter hittar ni mina egendesignade produkter – en miljö jag hoppas ni ska gilla o trivas i. Plankbord, pallar, soffbord, ljusstakar, hyllor, frukostbrädor … Min design är enkel o trädets naturliga utseende är ofta med o bestämmer hur slutresultatet blir – vilket gör en del alster udda o unika. Gamla ting inspirerar o blir ny design, men även det stilrena finns med. Det är de små detaljerna som gör det!
Hoppas vi ses under mässan!
Ni är även Hjärtligt Välkomna att besöka mig i Snickarboden! Förutom det gamla o genuina snickeriet finns min fina utställningsvåning – Inredning – Keramik – Tavlor i en harmonisk blandning. Under påsken o konstrundan är detta ett välbesökt mål Nette Carlsson (min syster) står för keramiken o Kate Follox gör superfina tavlor som gör en glad. Utställningen finns året runt o det går jättebra att boka in en titt enligt överenskommelse.

Markerad produkt

Produkter

Nyheter

Mässerbjudanden

Kontakta oss

Scroll to Top