KALK i Hammarlunda

Om oss

Kalkfärgsbutik för vackra, friska väggar såväl inne som ute.

Varför kalkfärg?
Först och främst för att den är så vacker! Den ger en fantastisk yta och känsla. Karakteristiskt för kalkfärg är dess levande, skiftande och lite sidenmatta utseende där åldrandet sker naturligt och jämnt. Samtidigt har kalken en hög förmåga att återge solljus vilket bidrar till att kulörerna framstår som både kraftiga och klara.
Kalkfärgen är miljövänlig , och helt giftfri, baserad på naturliga ingredienser och pigment. Fördelar gentemot andra produkter på marknaden är främst dess oerhört höga förmåga att släppa ut fukt, d v s den låter väggen andas. Detta i sin tur bidrar till det levande och skiftande utseende en kalkmålad yta har.

Vi på KALK i Hammarlunda är specialiserade på kalk, och kan erbjuda ett stort antal kalkprodukter för olika ändamål. Allt från traditionell kalkmjölk för avfärgning av kyrkor och kulturhistoriska byggnader, till moderna kalkfärger för inomhusväggar i en mängd olika kulörer . För inomhusväggar har vi även chalk paint (kritfärg) som precis som kalkfärgen ger en supermatt yta för målning av väggar , möbler, snickerier m.m, m.m. En annan spännande produkt är Pure & Original´s MarrakechWalls, för dig som vill skapa egna vackra tadelakt ytor. En variant av kalkfärg där ytan glättas upp till en yta likt polerad sten.

Förutom kalkfärg så säljer vi även kalkbruk och lerputs från Målarkalk. Hyllingegårdens LERBRUK är ett närproducerat svenskt lerbruk baserat på skånsk lera, sand och i förekommande fall krossad vass. Tillverkat med minsta möjliga miljöpåverkan och koldioxidutsläpp.

Välkommen in i kalkvärlden!

Markerad produkt

Produkter

Nyheter

Mässerbjudanden

Kontakta oss

Scroll to Top